Kvinder og Overgangsalder

Er du i overgangsalderen? Eller er du ved at være der?

Hvilke tanker gør du dig om at bevare din udstråling og tiltrækning også efter overgangsalderen?

Er det noget der bekymrer dig??

Hvis der er, så kan jeg rigtig godt forstå dig!!

Vores kultur har egentlig ikke så mange tabuer tilbage…men kvinders overgangsalder er et af dem!!!

TABU!!

Vi taler ikke om det…og kun sjældent med hinanden. Det er noget som man kan lave dårlige jokes med, det er tys tys…for hvem har lyst til at være ”en af dem” når nu vores kultur generelt set betragter kvinders overgangsalder som ”endestationen”…i alle fald rent tiltrækningsmæssigt og sexuelt!! Hvornår har du sidst hørt en kvinde triumferende proklamere at “nu er jeg i overgangsalderen”!!

Vi bryder os ikke om at høre om det, hvilket betyder at vores viden om det, både det rent fysiologiske-biologiske og det psykologiske er meget lille. Overraskende lille i dette informationssamfund. Viden er der masser af, men de færreste efterspørger netop den viden!!

Ofte tror vi på den historie om ”den sexuelle endestation”, med det resultat at vi gør os asexuelle og mister vores tiltrækning. Det er alt sammen noget der primært foregår imellem vores ører, men det betyder at vi bliver mere eller mindre grå og farveløse, mister energi, vitalitet og mål med livet og bliver opgivende og trætte.

Selvfølgelig er det sådan at der sker hormonelle ændringer med vores krop som har indflydelse på vores fysiske og psykiske velvære, men jeg tror at den største indflydelse for de flestes vedkommende kommer fra den negative psykologiske påvirkning vi får via vores kultur.

En ting er at vi mister vores frugtbarhed, for det gør vi jo, men det er ikke det samme som at vi mister vores kvindelighed og sexualitet. Men hvis vi selv tror på det, er det også det der kommer til at ske for så er det det som vi udstråler. Du kan ikke udstråle noget som du ikke selv tror på. Med det resultat at vi ofte opgiver at være tiltrækkende, opgiver at være dejlige levende kvinder og tillader os selv at blive grå, opgivende og asexuelle.

Er det i orden?

Er det det DU vil?

Eller vil du finde dig tilrette i det nye livsafsnit som tiden efter frugtbarheden med en ny livsbekræftende rolle, en ny opfattelse af dig selv som et sexuelt væsen, som kvinde med erfaring og visdom og udstråling??